subscribe
Vinkkejä – Lapsikuvaaja Jouni Kallio, Jyväskylä

Miten toi on kuvattu?

Uimakelejä odotellessa

Hetki sitten kirjoittelin kuvien organisoinnista ja siinä yhteydessä myös Photoshopista. Ennen kuin sukellan sen syvemmin kuvankäsittelyn maailmaan, otetaan pieni esimerkki mahdollisuuksista. Välillä on mukava herätellä pääköpan luovia aivosoluja (niitä molempia) ja kehitellä hauskoja pikkuprojekteja.

Kevät odottaa vielä tuloaan, mikä ainakin täällä Jyväskylässä tarkoittaa mielettömän hienoja päiviä lähijärvien valkoisilla hangilla. Jos tämä on takatalvea, niin antaa tulla vaan! Sää inspiroi tekemään lasten kanssa kevyen kuvamanipulaation, jonka luomista demonstroin vielä pikaisesti alla olevalla videolla. Tiedän kyllä, että nakit ja broileripullatkin maistuvat paremmalta kun ei tiedä miten ne on tehty.

Jälkien, varjojen yms. takia kuvankäsittelyyn upposi pari tuntia – suurin osa siksi, etten tajunnut ottaa jäljistä kuvia samassa valossa taustan kanssa. Oppia ikä kaikki…

Lapset sain motivoitua poseeraukseen vastikään olleen aprillipäivän innoittamina. Tehtävänä oli huijata päiväunilla ollut äiti luulemaan että kyseinen expeditio oli oikeasti tapahtunut. Äiti näytteli oman kauhistuneen osansa hienosti – päikkärien voimistamana. Hauskan kuvan taustalla on siis juksaamisen juksaaminen.

Nauttikaa hangista jos niitä vielä on – ja kertaa ihmeessä talvikuvausvinkit ennen kuin on liian myöhäistä!

Kiitos kun luit,

- Jouni

 

2 Comments to “Uimakelejä odotellessa”

  1. Huomenta. Pääsiäisestä on selvitty ja munat on pehmenneet. Tuosta hankiuimareista sen verran, että manipulaatiossa on mielestäni pari tärkeää asiaa sen uskottavuuden kannalta (joskushan ne on uskomattomia). Ensiksi tietenkin hyvä idea, mutta toiseksi tuo valon ja varjon suunta on oltava luonteva. Ne ei saa olla ristiriidassa keskenään tai muuten se luontevuus tökkii heti, kuten lasten selät valaistuu takaapäin, mutta varjo jaloista tulee kohti kameraa. Ideat ei sinulta lopu, hyvä niin, mutta kannattaa kiinnittää huomiota valoihin ja varjoihin. Hauskaa vapun odotusta täältä pohjoisesta.

  2. Huomenta, Timo. Kiitos kommentista!

    Ymmärrän kommentin, ja olen samaa mieltä. Valaistus on tällaisessa kikkailussa suurin avain onneen (heti suklaamunien jälkeen).

    Aurinko paistoi maisemaan varjon mukaisesti, mutta halusin uimarit kirkkaammaksi kuin mitä luonto olisi ehkä sallinut. Kuten videosta ja uimarien päiden vasemmasta reunasta huomaa, käytin kahta salamaa jotta saisin heihin hieman auringonomaista valoa. Täydellisesti tämä ei tosiaankaan onnistunut, ja esim. hiuksiin saisi tulla ylhäältä paljon enemmän valoa.

    Hauskaa keväänjatkoa myös sinne :)

Leave a Reply

Jatka lausetta jos et ole spam-robootti:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Itkuhälytin (postilista)