subscribe
Vinkkejä – Lapsikuvaaja Jouni Kallio, Jyväskylä

Lapsikuvaus

Mitä tehdä kuville (osa 3): Canvastaulu

Haluatko tuttujen näkevän ottamiasi kuvia? Vältä siinä tapauksessa viimeiseen asti klassista kysymystä: “Haluatteko nähdä kuvia meidän lomamatkalta?” Lause vaikuttaa lyhyeltä, mutta on tarpeeksi pitkä jotta vieraat ovat ehtineet sen aikana pukea päälleen ja kadota maasta.

Ovelampi isäntä ujuttaa teoksiaan joka seinälle ja ehdottaa sitten vain viattomasti kierrosta kotona. Syöttinä voivat toimia makuuhuoneen uudet verhot tai tilaisuutta varten lastenhuoneeseen tehty vauva.

Tilasin citydealin huomattavalla alennuksella PosterPleaseltä 80×120 cm kokoisen canvas-taulun olohuoneen seinälle. En ilmeisesti ollut ainoa tilaisuuteen tarttunut, sillä luvattu 3 viikon tilausaika ehti kolminkertaistua ennen kuin teos oli meillä. Sääli, sillä nyt pikkujouluvieraat saivat katsella dioja eivät päässeet ihailemaan teemaan sopivaa kesämaisemaa. Itse taulu on laadultaan erinomainen ja olen hankintaan tosi tyytyväinen.

Laajakulmalla (17mm) otettu kuva on maagisen näköinen läheltä katsottuna. Näin suuressa taulussa etualalla olevien kuplien ja kivien tuoma syvyyden tunto imee oudon vahvasti mukaan kuvaan. Voit kokeilla samaa klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja työntämällä nenän kiinni monitoriin. (Jos tämä taidekokemus tuo sinulle porttikiellon nettikahvilaan/luennolle/johtokunnan kokoukseen, on se ainoastaan osoitus kansakunnan kulttuurin rappiosta.)

Otin tämänkin kuvan lonkalta enkä kastunut yhtään! Voit lukea lonkkakuvausvinkkini täältä.

Tässä vielä pari vinkkiä canvastaulusisustamiseen*:

  • Yksi suuri kuva on aina näyttävämpi kuin kaksi pientä
  • Canvas-taulu on omiaan tiloihin, joissa esim. ikkunan valo voi heijastua häiritsevästi
  • Canvas toimii myös tiloissa, joissa taulu näkyy usein viistosta, koska kehykset eivät dominoi taulunäkymää
  • Jotta taulu tulisi oikeuksiinsa seinällä, on tumma canvas-taulu näyttävämpi vaalealla seinällä ja päinvastoin. Tämä erityisesti siksi, ettei canvas-taulussa voi olla kehystettyjen taulujen tapaan valkoista paspartuuria (kehyspahvia) joka auttaisi kuvaa erottumaan seinästä.

* nämä vinkit annetaan ilman minkään valtakunnan auktoriteettia tai alan koulutusta.

Lue myös sarjan muut osat:

Kiitos kun luit,

- Jouni

Ps. Huomaa, että mikäli toteutat tämän vinkin kodissasi, olet velvoitettu printtaamaan seuraavan kyltin ja sijoittamaan sen ulko-oven tuntumaan näkyvälle paikalle:

4 Comments to “Mitä tehdä kuville (osa 3): Canvastaulu”

  1. Tosi hyvät ohjeet, aina yhtä kivaa kun sinulta tulee uudet lapsikuvausvinkit. Ja emme välitä vaikka sinulta puuttuu auktoriteettia tai alan koulutusta :) (Luin historian..)
    Itse olen ihan aloittelija ja 98% ajasta tunnen suurta riittämättömyyttä, sitä opittavaa olisi niin paljon, mutta aikaa niin vähän, ne riiviöt kun vie siitä suurimman osan. Blogistani saatat löytää että muutamasta vinkistäsi on yritetty ottaa oppia :)

Leave a Reply

Jatka lausetta jos et ole spam-robootti:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Itkuhälytin (postilista)