subscribe
Vinkkejä – Lapsikuvaaja Jouni Kallio, Jyväskylä

Lapsikuvaus, Vinkit

Tee seinäkello omalla kuvalla: 5 min, 2€

Voiko isi ilahtua Ikeassa? Voi!

Törmäsin koko perheen Ikea-vierailulla RUSCH-kelloon, joka kiinnitti huomion kahdesta syystä: Ensinnäkin kellon “lasin” saa avattua helposti, mikä mahdollistaa oman taustakuvan vaihtamisen alkuperäisen, lievästi sanoen arjalaisen, designin tilalle. Toinen houkutus oli 2€ hinta. Muutama kello siis kärryyn muun krääs tarpeellisen tavaran sekaan!

Koripallohullu kummipoika toivoi synttärilahjaksi jotain koripalloaiheista tavaraa, jonka löytäminen Jyväskylästä on käytännössä mahdotonta. Niinpä muokkasin seinäkelloon taustan photoshopissa suosikkipelaajan kuvasta ja liitin printin kelloon. Lahja oli täydellinen donkki!

Kobe Bryant on kuulemma "the best".

Koska kerran suunnitellun taustan muokkaaminen on tosi yksinkertaista, tein muutamia erilaisia taustamalleja PowerPointiin, joita voit halutessasi käyttää omien kellojesi luomiseen. Monien mielestä kuvankäsittely PowerPointissa on kuin kuivaisi hiukset auton tuulettimella. Ehkä näin, mutta kaikilla ei ole fööniä ja nämä hiukset ovat 5 minuutissa kuivat! Jaan tiedoston myös Photoshop-versiona niille jotka voivat/osaavat/viitsivät/haluavat sitä käyttää. En ole missään määrin Photoshop-guru, mutta onnistuin luomaan oman taustani tuolla tiedostolla.

Lataa PowerPoint-tiedosto (sis. ohjeet) (5MB) tästä
Lataa Photoshop-tiedosto (sis. ohjeet) (17MB) tästä

Testasin PP-tiedoston vaimollani, aikaa meni 5 minuuttia printtivalmiiseen kelloon. Istuin vieressä ja maltoin olla auttamatta tai kommentoimatta!

Tässä vaimoni design:

 

Toivottavasti tiedostosta on sinulle iloa!

Kiitos kun luit,

- Jouni

20 Comments to “Tee seinäkello omalla kuvalla: 5 min, 2€”

 1. Hienoo, Jouni! Tämmöisen tekisin heti, jos isäntä päästää minut IKEA-vierailulle. Toivottavasti vaimon suunnittelema pääsi heti seinälle.

 2. Kiitos kaunis. Aina siellä Ikeassa joku käy, sitten vaan kimppatilausta tekemään!

 3. Hei täähän oli hyvä, kiitos tästä!

 4. No nytpä on testattu. Sisälukutaitoa vielä harjoittelen, mutta valmiin kellon pääsee näkemään blogissamme.

 5. Hieno oli!

 6. Kiitokset valmiista pohjasta. Pieniä ongelmia kuitenkin tullut vastaan. Käytin ppt-tiedoston diaa nro 9 ja laitoin tekstikehyksellä loput numerot paikalleen.

  Käytössä on Powerpoint 2007 ja tulostimena Canon MP640. Ongelmana on, että valitessani tulostusasetuksista ‘reunaton tulostus’, tulee keskelle kello taulua välille 9-3 n. 2 millin levyinen valkoinen raita. Tällöin myös kellotaulu on edelleen hieman liian pieni, vain 17,2cm halkaisijaltaan.

  Laskin, että skaalaukseen pitäisi laittaa (18,5cm/17,2cm) n. 107,5%. Käyttäessäni tulostusasetusta ‘skaalaa sivu’ ja 107%, tulee kellotaulusta 18,2cm. Mutta tällä asetuksella kuvaan tulee kaksi valkoista n. 2 millin levyistä raitaa keskelle kellotaulua.

  Onko mitään ajatuksia millä homman saisi toimimaan?

 7. Harmi, kumma juttu! Jos haluat, voit lähettää tiedoston mulle, niin kokeilen itse ja jos homma pelittää täällä päässä voin sitten tehdä siitä vaikka pdf-tiedoston, jonka saisit tulostettua.

  • En enää kokeillut PPT- ja PDF-tiedostoilla, kun tajusin koneelta löytyvän photoshopin. PSD-tiedostoa oli helppo muokata ohjeiden avulla. Tallensin PNG:ksi, laitoin Microsoft Wordiin ja siellä kuvan koko 18,5cm. Toimi ongelmitta ja lopputulos on hieno!

 8. Ok, hieno homma että sait toimimaan! Kuva oli upea, tulee varmasti pätevä aika”rauta”.

 9. Heippa,

  Löysin kivat ohjeesi mutta mutkia heti alkuun matkassa.
  Elikkä koneellani ei ole kumpaakaan ohjelmaa, ei Powerpointtia eikä Photoshoppia mutta haluja olisi kovasti oman näköinen kello tehdä.

  Joten onko mitään keinoja saada kellotaulu tehtyä omalla kuvalla vaikka noita ed.mainittuja ohjemia en omistakaan?

  • Moi Minna,
   Voit tehdä kellon ilmaiseksi lataamalla koneelle Gimp-ohjelman. Jos ohjeet eivät sitten aukene, niin autan mielelläni.

   • mua kiinnostaa kanssa, latasin gimp ohjelman, mutta ohjeet eivät aukene, auta? kiitos

 10. Aivan loistava idea! Joululahjaidea(ttomuus) isovanhemmille ja parille kaverille ratkesi juuri. Loistavaa! Ei muuta kuin Ikeaan mars :)

  • Sinne vaan! Huomasin viimeksi, että siellä taitaa olla ainakin yksi toinenkin malli, josta taustan saisi varmaan vaihdettua. Kellotaulun halkaisija voi olla eri, mutta pienellä mittailulla tai yritys-erehdys-menetelmällä siihenkin saisi varmaan onnistuneen faceliftin. Työn iloa!

 11. Kiitos vinkistä ja ohjeesta. vihdoinkin tämäkin nirppanokka saa juuri oikeanlaisen kellon. :)

 12. Var så god!

 13. Moikka!
  Kiitos hyvästä ohjeesta ja toimivasta pohjasta!
  Linkitin sen blogiini:
  http://kotomolla.blogspot.fi/2014/02/tanssijan-kello-ja-viikonlopun.html
  sallinnet? :)

  • Kiva että ohjeesta oli apua. Hyvä kelloidea, nauroin heti – kun tajusin :)

Leave a Reply

Jatka lausetta jos et ole spam-robootti:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Itkuhälytin (postilista)